Alkali Beslenme Bir Diyet Midir?

08.11.2020
190 görüntülenme
Alkali Beslenme Bir Diyet Midir?

Modern yaşamın insanlar arasında yaygınlaştırdığı en öne çıkan sohbet konularından olan sağlıklı beslenme her yeni gün başka bir pencere açmaktadır. Belki de bunların en yenisi ve bilinmeyeni alkali beslenme.

Alkali beslenme vücudun pH dengesinin korunması temeline dayanan bir beslenme şekli olup uygulamada oldukça pratik bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Günlük beslenme zinciri çeşitlilik gösterir ve bu beslenme zincirinde vücut için gerekli besinlerin yanında asla tüketilmemesi gereken besinlerde yer almaktadır. İşte bu zararlı olarak adlandırdığımız yiyecekler yoğun asit içerdiğinden vücudun pH dengesi zarar görür. Vücuttaki fazla asidin bilinen en önemli özelliği hücrelerin sağlıklı şekilde çalışmasına engel olmaktır.

Fazla Asit ve Bağışıklık Sistemi

Vücudun beslenme yoluyla alarak depoladığı fazla asit bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini kısa zamanda gösterir. Bağışıklık sistemi çökerek hastalıklara karşı savunmasız hale gelir.

Bağışıklık sisteminin sağlıklı şekilde çalışamaması hastalıklara yakalanma riskini arttırdığı gibi vücutta yağ depolanmasını da tetikler. Oldukça basit bir sorun gibi görünen asidik beslenme aslında hızlı kilo alımını tetikleyerek beslenme sorunlarına kaynaklık etmektedir.

Alkakli Beslenme: Bir Yaşam Tarzı.

Asidik beslenmeden uzak durmak otomatik olarak sağlıklı olana yönelişi getirecektir yani alkali beslenmeyi.  Alkali beslenme vücudun düşmanı olan karbonhidrat ağırlıklı yiyeceklerden, trans yağlardan, kızartmalardan, atıştırmalık olarak kabul edilen besinlerin bütününden, paketlenmiş ürünlerden, şeker ve tuzdan uzak bir beslenme şeklidir. Tüm bunlar yerine sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme listesi oluşturup uygun ana ve ara öğünlerle beslenmek vücudu asit saldırısından uzak tutacaktır. Bunlarla birlikte yeterli su tüketimi vücuda paha biçilemez bir dinginlik sunacak ve vücut yağ depolamak yerine bütün organlarıyla uyumlu şekilde çalışacaktır.

Alkali Beslenme Bir Diyet Uygulaması Değildir

Yaşam standartlarına uydurulmuş sağlıklı bir beslenme şekli beraberinde ruhsal dinginliği de getirerek bir bütünlük oluşturacağı için ideal olan olarak kabul görür. Kısa süreli bir uygulama olmayıp yaşamın bütününe yayılan alkali beslenme bu anlamda sıkı diyet programlarından ayrılır. Kilo vermeyi hedeflemekten uzak, vücudun dengesesini yakalamayı amaçlayan bir yaşam biçimidir. Amaçlanan şekilde beslenmek zaten beraberinde kilo kontrolünü de getirecektir.

Gönder
Merhaba
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?