Duruş Bozuklukları İçin Egzersizler

30.08.2020
703 görüntülenme
Duruş Bozuklukları İçin Egzersizler

Duruş Bozukluğunu Önlemek İçin Yapılması Gereken Egzersizler

Duruş bozukluğu, sırt ağrıları, kamburluk… Bütün bunların sebebi, masa üzerine eğilmek ve uzun süre hareketsiz bir şekilde kalmaktan kaynaklanıyor. Ancak unutmamak gerekir ki, duruş bozukluğu çocukluk ya da gelişim döneminde meydana gelen ihmaller sebebiyle de kendini gösterebiliyor.

Özellikle oldukça uzun bir süre masa başında çalışan kişilerin ortak şikayetleri sırt ağrıları ve duruş bozukluğu olarak karşımıza çıkıyor.

Duruş bozukluğu, sırt ağrıları, kamburluk… Bütün bunların sebebi, masa üzerine eğilmek ve uzun süre hareketsiz bir şekilde kalmaktan kaynaklanıyor. Ancak unutmamak gerekir ki, duruş bozukluğu çocukluk ya da gelişim döneminde meydana gelen ihmaller sebebiyle de kendini gösterebiliyor.

Fakat günde sadece birkaç dakikanızı ayırıp, kolaylıkla bir rutine sokabileceğiniz kamburluk egzersizleri ile duruş bozukluğunun önüne geçebilir ve çok daha sağlıklı bir vücut elde etme şansına sahip olabilirsiniz.

İşte kamburluğun önüne geçen ve duruş bozukluğu için birebir olan vücut egzersizleri;

DURUŞ VE NEFES EGZERSİZLERİ

Pilates, başlı başına bütün vücudun dengesinin sağlanmasına yardımcı olan ve kasların ideal bir konuma gelmesi için çok faydalı olan bir egzersizdir. Duruş bozukluğu için de oldukça faydalı olan pilateste, eğer henüz başlangıç aşamasındaysanız ilk derslerde sizlerden istenecek olan şey dik bir şekilde oturmanız ve doğru nefes alma egzersizleri yapmanızdır. Aslında kolay gibi görünmesine rağmen, dik bir duruşa alışkın olmayan bireylerin vücut ve karın kasları bu egzersizde epey zorlanıyor. Dik duruş pozisyonunu daha sağlıklı bir şekilde oluşturmak istiyorsanız vücudunuzu duvara dayayabilir ve başlangıçta sabah-akşam olmak üzere nefes egzersizleri yapabilirsiniz.

YERDE UZANARAK DURUŞ DÜZELTME

Duruş bozukluğu için uygulayacağınız bu egzersiz de, sizi zorlayacak bir başka egzersiz. Sırt kaslarının çalışmasına yardımcı olan bu egzersizi yapmak için, yere sermiş olduğunuz matın üzerine bir havlu koyarak daha sonra da sırtınızı bu havlunun üzerine gelecek şekilde yerleştirerek yere uzanmanız ve dizleriniz kırık, ayak tabanlarınız yere sabit bir şekilde kalçayı hafifçe yukarı kaldırmanız beklenmektedir. Ardından yapmanız gereken şey 30 saniye beklemek ve tekrar kalçayı yere değdirmek. Bu hareketi uygularken nefes alışınızı da kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Kalçanızı kaldırırken nefes alın, havadayken nefesinizi tutun, tekrar yere indirirken de nefesinizi verin.

YARIM ŞINAV

Yarım şınav, sırt kaslarınızı güçlendirme ve duruşu düzeltme açısından oldukça önemlidir. Duruş bozukluğu için büyük önem arz eden yarım şınav egzersizinde, avuçlarınızı omuz hizasında açmanız ve ayak parmak uçlarınızda yere 45 derecelik bir açı ile durmanız; ardından da dirsekleri hafif bir şekilde bükerek yere yaklaşmanız ve kalkmanız gerekmektedir. Eğilip kalkarken yere fazla yaklaşmamaya dikkat edin.

KAPI PERVAZLARINDAN YARDIM ALMAK

Duruş bozukluğu sıkıntısı çeken kişiler için her ortamda kolayca uygulayabilecekleri bu egzersizde kapı pervazları çok büyük bir yardım sağlayacak. Kollarınızı dirseklerinizden kırarak kapının iki yanında bulunan duvarlara avuç içleriniz ve kollarınız değecek şekilde konumlanmalısınız. Sonra, kendinizi öne eğerek gidebildiğiniz kadar öne gitmelisiniz. Yarım şınav etkisini ayakta elde edebilmenizi sağlayacak olan bu egzersizi 20-30 kez tekrarlamanız yeterli olacaktır.

PİLATES BANDI İLE SIRT KASLARINI ÇALIŞTIRMAK

Duruş bozukluğu probleminin önüne geçmek için sırt kaslarını çalıştırırken pilates hareketlerinin ve pilates ekipmanlarının size çok büyük yardımı olacaktır. Pilates bandını göğüz hizanızda gerin ve kollarınızı sırtınıza doğru hafif bir şekilde çekerek kaslarınızı çalıştırın. Bu uygulamayı yaparken elleriniz omuz hizasında olmalı ve gerginliği mutlaka sırtınızda hissetmelisiniz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Gönder
Merhaba
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?