Maslak Pilates

10.01.2024
846 görüntülenme
Maslak Pilates

Maslak Pilates

Pilates bir fiziksel spor aktivitesi olmanın dışında aynı zamanda bir tedavi biçimidir.  Çünkü pilates omurga sağlığını düzelten,  kas ve iskelet sistemi üzerinde olumlu etkisi olan bir spor aktivitesidir. Özellikle skolyoz bulunan hastalarda,  ciddi anlamda omurga sorunları bulunmaktadır.  Pilatesle kas ağrıları ve spazmlar aynı zamanda kas romatizması ve bel ve boyun fıtıkları üzerinde olumlu etkisi vardır.  Dolayısıyla vücudun fiziksel olarak kas ve iskelet sistemine bağlı bütün rahatsızlıklarında etkilidir.   Miyalji,  Fibromiyalji gibi hastalıklardan kaynaklanan rahatsızlıkların önlenmesinde son derece etkilidir.  Aynı zamanda pilates,  görsel açıdan da vücudu sıkılaştırdığı için doğru duruşu da sağlamaktadır.  Maslak pilates olarak en doğru yöntemlerle müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

 

Pilates Nasıl Yapılır?

Pilatesin yapılmasının en doğru biçimi pilates hocaları eşliğinde yapılan bilinçli pilates egzersizleridir.  Doğru yapıldığında vücudun duruş bozukluklarından,  eklem hastalıklarına kadar bir dizi rahatsızlığa iyi gelmektedir. Maslak pilates, sağlıklı vücut ve beden için sizlere hizmet vermektedir.  Aynı zamanda pilates nefes alma tekniğini de öğretmesi açısından solunum sıkıntısından kaynaklanan Koah,  ve astım gibi hastalıkların tedavisinde de etkili olmaktadır.  Pilates aynı zamanda bazen Medikal kliniklerde tedavi yöntemi olarak yapılmaktadır.  Kas ve eklem rahatsızlıkları olan kişilerde özellikle yapılması tavsiye edilmektedir.  Pilates yapanlarda vücudun dengelenmesi ve güçlendirilmesi sağlanmaktadır.  Bu spor aktivitesi yapılırken,  konsantrasyon gerçekleşmektedir.  Bu konsantrasyon fiziksel aktivasyon sağladığı gibi aynı zamanda zihinsel olarak da dinçlik sağlamaktadır.  Pilates yapan kişilerde,  vücudun duruşu ve esnekliği sağlanmış olur.  Karın ve sırt kasları üzerindeki etkisi özellikle vücudun üst kısmında iskelet üzerinde de çok bulunmaktadır.

 

Pilatesin Sağlık Üzerinde Etkisi

Pilates yapan insanlarda vücut dayanıklılığı artar.  Bununla birlikte metabolizma hızlanır.  Metabolizmanın hızlanması aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olur.  Sağlıklı bir bedene ve sağlıklı bir kas ve iskelet yapısına sahip olmak için pilates yapmak fiziksel sağlığın gereklerindendir.  Dünyada ve Türkiye’de yapılan araştırmalarda,  gerek kadın gerekse erkeklerin büyük bir kısmında duruş bozukluğu,  dolayısıyla vücudu yanlış kullanmadan kaynaklı kas ve eklem rahatsızlıkları görülmektedir.  Pilates yapan insanlarda ise daha sağlıklı bir omurga yapısı oluşur.    Dünyaca ünlü sanatçılar ayrıca profesyonel spor yapan kişilerin pilates yaptıkları görünmektedir.  Çünkü pilates kas sağlığını uzun vadede korumayı ve güçlendirmeyi sağlamaktadır.  Son yıllarda aletlerle pilates hareketleri yapılmaktadır.  Ancak genel anlamda pilates aletsiz yapılan sporlardan biridir. Maslak pilates müşterilerine sağlıklı pilates hizmeti vermektedir.

Adres: Maslak, Ahi Evran Cd. No11, 34450 Sarıyer/İstanbul
Telefon: 0545 687 40 20
Whatsapp: 0545 687 40 20

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Gönder
Merhaba
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?